Ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών αιμοπεταλιοδοτών Σταγόνα Ελπίδας στην 34η αμφικτιονία των συλλόγων αιμοδοτών της χώρας

Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών αιμοπεταλιοδοτών Σταγόνα Ελπίδας μέλος της ΠΟΣΕΑ 

Η 34η αμφικτιονία των συλλόγων αιμοδοτών της χώρας, που έγινε στη Σπάρτη, τιμήσαμε τους ανθρώπους που αφιερώνουν τη ζωή τους στη στήριξη της υγείας και της ανθρώπινης ζωής. 
Σε μια συγκινητική τελετή, εκπρόσωποι συλλόγων από όλη την Ελλάδα τιμήθηκαν από τον Πρόεδρο του ΕΚΕΑ κ. Π. Κατσίβελα Παναγιώτη, με χάλκινα και αργυρά μετάλλια για την πολύτιμη προσφορά τους στην ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος, αλλά και την ενίσχυση της κοινωνικής συνείδησης γύρω από την εθελοντική αιμοδοσία.
Η τελετή αυτή ήταν μια αναγνώριση των ατόμων που, με αυταπάρνηση και αφοσίωση, προσφέρουν το αίμα τους για να σώσουν ζωές, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των συλλόγων αιμοδοτών σε εθνικό επίπεδο. 
Ο ρόλος τους γίνεται όλο και πιο σημαντικός, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπου οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες.

Η αμφικτιονία έκλεισε με υποσχέσεις για συνέχιση του έργου των εθελοντών και με την ελπίδα ότι η εθελοντική αιμοδοσία θα εξακολουθήσει να αποτελεί μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης που θα ενώνει ανθρώπους από κάθε γωνιά της χώρας.
Μετά τις απονομές, ακολούθησε η σημαντική εισήγηση της έρευνας από την MRB για την εθελοντική αιμοδοσία. Η έρευνα έδειξε σημαντικά πράγματα που θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης για το επόμενο διάστημα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια