Αυτόνομο δίκτυο: Δικαστική ήττα της κυβέρνησης. Να νομιμοποιηθούν όλοι οι νεοδιόριστοι

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ
ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 2020
ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ
Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου (150/24) αποτελεί σοβαρή και θετική εξέλιξη στον αγώνα που δίνει η εκπαιδευτική κοινότητα ενάντια στην αυταρχική, αντιεπιστημονική και γραφειοκρατική αξιολόγηση των Ν. 4692/2020 και 4823/2021 (Κυβέρνηση ΝΔ-Νόμοι Κεραμέως), απέναντι στους ωμούς εκβιασμούς, την τρομοκρατία και τον φόβο που επιδιώκει να επιβάλλει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ. 
Η απόφαση αυτή δικαιώνει τις/τους νεοδιόριστες/ους συναδέλφισσες/ους του 2020 που προσέφυγαν, μέσω της ΔΟΕ, στις ανακλήσεις των διαπιστωτικών πράξεων οριστικής μονιμοποίησης από Διευθύνσεις Π.Ε. Δικαιώνεται ο αγώνας του κλάδου και ο ισχυρισμός μας πως με την πάροδο της διετίας, εφόσον δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι, όσες/οι δόκιμοι εκπαιδευτικοί συμπλήρωσαν διετία θα πρέπει να εκδοθούν, από τις ΔΙΠΕ, οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης αυτόματα δίχως καμία διαδικασία αξιολόγησης. 
Η νομική σύμβουλος της ΔΟΕ, σχετικά με την απόφαση του διοικητικού εφετείου αναφέρει τα κάτωθι: «Με την υπ’ αρ. 1510/2024 απόφαση του ΔΕΑ κρίθηκε επί της ουσίας, ότι μέχρι την έκδοση της υπ’ αρ. 9950/ΓΔ5 Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. Β 388 /27-1-2023) και της υπ’ αρ. 12980/Ε3/ΥΑ (Φ.Ε.Κ. Β 602/8-2-2023) Υπουργικής Απόφασης, δεν υπήρχε πλαίσιο για την αξιολόγηση των νεοδιόριστων. Ως αποτέλεσμα αυτού, εφαρμογής τυγχάνουν οι διατάξεις του άρ. 40 του ν. 3528/2007 περί μονιμοποίησης δοκίμων λόγω συμπλήρωσης διετούς πραγματικής υπηρεσίας, χωρίς καμία αξιολόγηση. Άρα η ανάκληση των πράξεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών δεν έγινε νομίμως και για τον λόγο αυτό ακυρώθηκε. Η απόφαση σημαίνει, ότι όσοι εκπαιδευτικοί συμπλήρωσαν διετία πριν την 8-2-2023 θα πρέπει να μονιμοποιηθούν αυτομάτως, χωρίς την διαδικασία, που ορίζεται με τις ως άνω Υπουργικές Αποφάσεις.» 
Με βάση και το πνεύμα αυτής της απόφασης καλούμε ΑΜΕΣΑ την κυβέρνηση να προχωρήσει στην έκδοση διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης σε όλες/ους τους εκπαιδευτικούς που έχουν συμπληρώσει διετία από το διορισμό τους. 
Με οδηγό τις αποφάσεις της 93ης Γενικής Συνέλευσης του Κλάδου, ο συντεταγμένος αγώνας του εκπαιδευτικού κινήματος θα συνεχιστεί σε κάθε επίπεδο, κινηματικά, συνδικαλιστικά και νομικά ενάντια στην επιχειρούμενη κυβερνητική πολιτική της υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και της κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών. 
                                    Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών
Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.ΚΟΖΑΝΗΣ
 ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια