Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης - Πολιτιστικό καλοκαίρι 2024 Παράσταση Κουκλοθέατρου: «ΟΙΚΟΛΟΓΗΜΑΤΑ» 

 








 Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος ανοίγει αυλαία για το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι με ένα εγκάρδιο καλωσόρισμα στους μικρούς καλούς του φίλους, προσκαλώντας τους σε μια μοναδική παράσταση θεάτρου κούκλας, με τίτλο «ΟΙΚΟΛΟΓΗΜΑΤΑ» , απο τον κουκλοθίασο Κοκού-Μουκλό.



Μέσα από μία κωμική διάθεση με την τεχνική της διά δράσης με το κοινό η παράσταση «Οικολογήματα» δεν αφήνει τα παιδιά απλά θεατές, τα παρασύρει στο να αναλάβουν δράση για την πρόληψη και την προστασία της γης, να υπερασπιστούν τη φυσική κληρονομιά και την αειφορία.

Ακολουθώντας ένα μικρό Κότσυφα, τρυπώνουμε στο δάσος που κινδυνεύει ποιο είναι το μυστικό της λευκής παπαρούνας; πώς σχεδιάζουν να ενημερώσουν τα παιδιά; Ποιες είναι οι μικρές καθημερινές συνήθειες που βοηθούν την γη μας;

Άραγε ο πειρατής και η γοργόνα θα φτάσουν στην ώρα τους για να συναντήσουν τα παιδιά; Όλοι μαζί θα καταφέρουν να σταματήσουν τον κακό Φαφλατά και τις συνήθειες που κάνουν κακό στο περιβάλλον μας; θα ξαναπάρουν τα παιδιά την γη στα χέρια τους;

Βασισμένη στην σπουδαία σειρά διηγημάτων του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου, εμπνευσμένοι από τις φιγούρες της Ιταλίδας εικονογράφου Φραντσέσκα Κοζάντι, η ομάδα Κοκού-Μουκλό δημιούργησε μία παράσταση που γράφει ιστορία.

Διασκευάζοντας το λογοτεχνικό κείμενο που είναι εναρμονισμένο με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα με τους στόχους 13,14 και 15 για την ενέργεια το κλίμα και τη ζωή στη στεριά και στη θάλασσα.



 Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, στις 8:30 το βράδυ,

Στην αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων.

Στην Κερασιά από κάτω οι κούκλες και στη Μουριά από κάτω όλοι οι μικροί μας θεατές



Ώρα προσέλευσης 8.00 μ.μ.

Ώρα έναρξης 8:30 μ.μ. ακριβώς




  Γενική Είσοδος 6 ευρώ (περιλαμβάνει κρασί ή μπύρα ή αναψυκτικό για τους μεγάλους και το ανάλογο κέρασμα για τους μικρούς).




Καλό ξεκίνημα, καλό καλοκαίρι σε όλους




Χορηγοί:

• AΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ

• ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ»-ΡΑΝΙΑ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗ

• ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ «ΛΟΥΣΗ»

• SP AGRO Ε. ΣΗΜΑΜΔΡΑΚΟΣ - Ι. ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια